Hogyan valósítható meg egy virtuális osztályterem?

oktatasi_segedlet_attekintes

Fontosnak találjuk, hogy ne csak a tananyagot rendszerezzük és öntsük elérhető, áttekinthető formába, hanem az átadás lehetőségeit is feltérképezzük a tanárok számára. Milyen lehetőségek állnak már ma rendelkezésünkre? Melyik program mire alkalmas? És legfőképp, melyik szoftvert lehet gyorsan üzembe helyezni?

Ha csak a fájlmegosztás a cél, ennek a WeTransfer az egyik legegyszerűbb módja. Ehhez készítettünk egy lépésenkénti útmutatót, hogy senki ne veszítse el a fonalat és célba érjen az információ. Az útmutató a “fájlmegosztás” menüpont alatt találhat.

A “virtuális osztályterem” menüpont alatt két sokat használt kommunikációs lehetőséget vettünk szemügyre, a Microsoft Teams-t és a Google Classroom-ot. Mindkettőt ajánljuk a tanároknak.

Néha csak egy egyszerű csoportos telefonálásra van szükség. Erre az esetre elsősorban a Zoom-ot, vagy kisebb csoportoknak a megszokott és sokak által használt Skype-ot ajánljuk. Alternatívaként megemlítjük a Discord-ot is.

Rengeteg lehetőség van online tudáspróbákra is. Egyikük sem helyettesíti teljesen a hagyományos dolgozatot (egyelőre), de bizonyára jó lehetőséget biztosítanak a tanároknak, hogy felmérjék a diákok tudását. A számtalan megoldás közül kiválasztottunk néhányat, amelyek nagyon egyszerűen használhatóak és különösebb előkészületet sem igényelnek. Ezeket mi is kipróbáltuk és leírást is készítettünk hozzájuk. Figyelmetekbe ajánljuk a Redmenta platformot, amelyen egy kérdéskatalógus is a tanárok rendelkezésére áll. A Quizlet-et főleg szavak, évszámok és egyéb fejből megtanulandó részekhez javasoljuk.

Oldalunkon rengeteg segédanyagot (prezentációk, stb.) összegyűjtöttünk. Az elérésükhöz a “segédletek letöltése” menüpont alatt közzétettünk egy útmutatót is.

MATEK ÉRETTSÉGI EGYSZERŰEN
Ugrás a Matekingre