Redmenta feladatlapkészítő

Redmenta egy intelligens oktatási asszisztens, amely megkönnyíti és meggyorsítja a tanárok és a diákok munkáját. Az alkalmazás segítségével több feladattípusból állíthatjuk össze a feladatlapokat. A Redmentán létrehozott feladatlapokat a tanárok egymással is megoszthatják, és másokét testre szabhatják, így a legjobb feladatlapok is könnyedén továbbfejleszthetők. A magyar diákok által fejlesztett alkalmazás használata kényelmes, percek alatt elsajátítható.

Ehhez készítettünk egy gyorstalpalót is:

 1. A feladatlapkészítő használatához először regisztrálnia kell a tanárnak. Ezt a “Regisztrálj ingyen” felületre kattintva tesszük meg.
 2. A szükséges adatok megadása után már rögtön be is jelentkezünk a platformra.
 3. Ha minden rendben ment, első feladatlapunk elkészítéséhez rákattintunk az “Új feladatlap létrehozása” feliratra. Ezt követően megadjuk a felugró ablakban a feladatlap címét, illetve egy rövid leírást. Eddigi munkánkat elmentjük a “Létrehozás”-ra klikkelve.
 4. Ha készen állunk az első feladat létrehozására, rábökünk az “Új feladat létrehozása” menüpontra.
 5. A “Feladattípus”-ra kattintva beállíthatjuk, hogy milyen jellegű kérdést szeretnénk feltenni. Választhatjuk például a feladatválasztós (multiple choice) lehetőséget.
 6. Amint elkészítettük az összes kérdést, nincs más hátra, minthogy megosszuk diákjainkkal a kérdőívet. Ennek is több lehetősége van. Az egyik legegyszerűbb a “Direktcím” megadása. Ennek megfelelően állítsuk be a feladatlap publikálását.*
 7. Az oldal bal alsó sarkában található “Direktcím beállítása” menüpontban adjunk meg egy egyedi azonosítót, amit megosztunk a diákokkal.
 8. Ahhoz, hogy elérjék a diákok az imént elkészített feladatlapunkat, minden diák rákattint a “Direktcím” menüpontra, majd beírja a velük megosztott azonosítót. Ezek után elkezdődhet a teszt kitöltése.

A lépéseken az alábbi galéria vezet végig:

Rengeteg lehetőséget nyújt még a Redmenta platform. Ezek megismeréséhez ajánljuk a következő részletes útmutatót:

Részletes útmutató a Redmenta használatához

*A Bárkinek a világon” opció-t választva a diákok akár regisztráció nélkül is kitölthetik a feladatlapot. Ha ezt választjuk, úgyanúgy használhatjuk továbbra is a “direktcím”-et. Mi most a regisztrációt igénylő opciót választottuk.

Quizlet szókártyák

Quizlet eredendően szótanulási célokra kifejlesztett program, melynek van számítógépes felülete és telefonos alkalmazása is. Lehet a fizetős (“prémium”) változatát használni, de az ingyenes is remekül működik. A Quizlet sajátossága, hogy a kikérdezés úgynevezett “szókártyákon” alapszik. A szókártyák nem feltétlenül csak szavakat és jelentéseket tartalmazhatnak, hanem kiegészíthetők képekkel és akár matematikai egyenletekkel is. Jól alkamazhatóak például évszámok, fogalmak és definiciók megtanulására.

Ehhez készítettünk egy gyorstalpalót is:

 1. A főoldalon regisztrálnunk kell, amit tanárként az “I’m a teacher” gombra kattintással tehetünk meg.

 2. Ezután a ‘Get started’ gombra kattintva folytathatjuk egy új ablakban a regisztrációt. Használhatjuk a már létező Google, vagy Facebook fiókunkat is.

 3. Sikeres regisztráció után ez az oldal fogad bennünket. Kattintsunk a “Continue to the free version of Quizlet” gombra.

 4. Két irányba mehetünk tovább: kereshetünk már elkészített kártyacsomagokat, vagy létrehozhatunk egy újat a saját osztályunk számára. Az utóbbihoz kattintsunk a “Create new set” lehetőségre.

 5. Itt már vár ránk egy szerkesztőfelület, amelyen létre tudjuk hozni a saját kártyacsomagunkat.

A lépéseken az alábbi galéria vezet végig:

A kvízek elkészítésében nagy segítség a következő videó.

MATEK ÉRETTSÉGI EGYSZERŰEN
Ugrás a Matekingre