Videó-és hanghívás

Az üzleti életben nagyon elterjedt Zoom-ot oktatási célra is remekül lehet használni.

A csoportos hívás kezdeményezőjének először létre kell hoznia egy Zoom fiókot. A “Sign Up, it’s Free”-re kattintva tehetjük ezt meg. Használhatjuk a már meglévő Google vagy Facebook fiókunkat is.

Akár a böngészőből, telepítés nélkül is használhatjuk a szoftvert.

Miután beléptünk felhasználó nevünkkel, jellemzően a tanár létrehoz egy új beszélgetést. Két lehetőségünk van: egy későbbi időpontra kitűzhetünk egy videokonferenciát (“Schedule a New Meeting”), illetve akár rögtön is létrehozhatunk egyet. Utóbbi lehetőséggel fogunk most csak foglalkozni, mivel ez a gyorsabb és egyszerűbb megoldás. Ehhez rákattintunk a “Host a New Meeting”-re.

Itt választunk hang- és videóhívás között (Video On, vagy Video Off). Miután ráböktünk az egyik lehetőségre, egy perc türelemre lesz szükség, amíg létrejön a vonal.*

Ha úgy látjuk, hogy nem történik semmi, rákattintunk a “click here”-re, majd a “start from your web browser” feliratra.

Amint megnyílt a beszélgetés ablaka, az “Invite”-ra kattintva tudjuk a diákoknak elküldeni a videokonferenciához szükséges linket. Rövid időn belül már el is kezdheti a tanár az órát.

*Ezt a várakozást elkerülhetjük, ha telepítettük az alkalmazást és nem a böngészőből indítjuk a hívást.

Hanghívás Discord-dal

A valós idejű csevegés egyik legegyszerűbb módja a Discord, melynek segítségével könnyedén tudunk egymás közt hanghívást lebonyolítani.

Először mindenkinek, aki a csoportos hívásban részt szeretne venni, regisztrálnia kell. Ezt megtehetjük a “Regisztráció”-ra kattintva.

A regisztráció után csoportos hanghívást tudunk lebonyolítani a csoporttagok, osztálytársak, valamint a tanárok között.

Ennek kivitelezésében az alábbi videó nyújt segítséget:

*Ezt a várakozást elkerülhetjük, ha telepítettük az alkalmazást és nem a böngészőből indítjuk a hívást.

MATEK ÉRETTSÉGI EGYSZERŰEN
Ugrás a Matekingre